2010. január 13., szerda

Málló betűk, ajak cigarettafolttal



Kis drágám, most már készítek a szegedi tarthatatlan állapotról egy-pár képet. Egyszerűen nem haladnak a villamoskorszerűsítéssel. Közröhej, hogy a legnagyobb hóesésben,amikor 20 cm esett, akkor dolgoztak,kotorták jobbra, majd balra a havat, aztán nem is értem mit csináltak, de ennyi embert nem is láttam még az építkezésen. A buszon szoktuk tárgyalni, hogy amikor megyünk: túl korán van, ha véletlen később megyek: akkor reggeliznek, ha megyünk haza: akkor nyilván fájront van már. Szóval nem is értem, mitől haladna a dolog. Bár az nyilvánvaló, hogy a nagy felhajtás,amivel a síneket fektették a levegőbe (filmeztek, újságírók fotóztak) valami újdonság, de ész nélkül:) Belebetonozták végül, a merevítők-távtartók által megtartott síneket. Jah a XXI. század csodája:) Marhaság. Nyilván sokkal drágább volt. Nem beszélve arról, hogy megnyerték a tendert, és hónapok múlva sem volt szerződéskötés, a jó idő meg telt:a szeptember, az október... és nekikezdtek novemberben (sic!)Mondjuk, ez a tender utáni szerződéskötés nem új, a Tesco is alkalmazza, nem köt szerződést, persze dolgozzál, aztán meg azt mondja, mikormajdnem készen vagy, hogy csak ennyit tud adni érte,pedig nem is ebben maradtál. Szóval így megy ez, hol vagyunk már a kézfogással becsületesen kötött és betartott szerződésektől????!
Hogy jutott ez eszembe, hát drágám a képről: a málló betűk hasonlóan folynak,mint a millárdok nálunk a politikuselit által felkarolt saját érdekeltségekbe, és ez még semmi: hisz mindenki tudja, látja, megírják és nem történik semmi. Komolyan mi változhat így meg?
Persze arra feléd biztos minden oké, a világ azon felén talán a racionalitás nagyobb szerepet játszik a mindennapi életben:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése