2011. október 4., kedd

Októberi nyár:) a Balcsin





















Szóval, drágám, megfeneklettem. A Balcsin. Már ott sem a régi. Semmisem. Voltunk a régi Budalakkos üdülőt megnézni, lassan, de biztosan az enyészeté.Még felismerhető, de egy-két év: mint a Csipkepite háza, benövi a minden és szétesik. Viszont előtte lent a hegyoldalban szaunaház épül, készülve a nem jövedelmező, szezonmentes hónapokra,egy viszont biztos, a déli oldal halott. Halottabb már nem is lehetne. Talán a szögesdróttal elkerített part elé állított pad híven adja az imázst. Sajnos elég negatívat. Ilyennel nem találkoztunk a tengeren, hiszen az mindenkié. Hát itt a legvadabb dolgok vannak, például itt a balcsi mindennapokban.
Persze Tihany és az északi oldal kicsit szebb, és nem a panorámára gondolok, de egyáltalán. Eldurvult felületek, gondozatlan területek, ápolatlan táj, mint egy rozzant ötvenes, akinek már semmi sem fáj.:)Rossz látni.
Na és a víz. Az legalább tiszta, de tudod, nem Adria. És nekünk, szerencsétlen dél-aldöldinek bizony kétszer annyi idő, mint egyszer Pest-táv, és feleannyi, mint Adria-táv. Meggondolandó, hogy mikor és minek.
Viszont a kettesben nagyon jó. Bárhol. Az üdülő viszont nagyon kényelmes és tényleg pihentető. Bejártuk a vidéket, s még azon túl is. Tudod, nem bírunk nyugton lenni.
Persze megnéztük Levi babáékat is. Már ovis a Levi, és Réka is iskolás, ugyanolyan képolvasásos módszerrel tanul, ahogy te is, annak idején. Egyelőre még megjegyzi a képekhez tartozó szövegeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése